Miniseminarier

Presenteras i konferensrum Alfa och Beta i mässhallen - drop in
(uppdateras löpande)

Alfa

Kl 09.45 29 kreativa och tekniska utbildningar på Chalmers i Göteborg
Det finns inga problem som inte arkitekter, ingenjörer eller sjökaptener kan lösa.  Kom och lyssna på Chalmers studenter och få reda på allt om utbildningarna, campuslivet och framtida yrken!
Chalmers Tekniska Högskola

Kl 10.15 Så är det att bo och studera i studentstaden Lund
Varför skall jag välja Lund? Kanske för att det erbjuds en fantastisk studentmiljö där du blir en av 40 000 studenter?  Eller för utbildningen i världsklass? Välkomna att lyssna på varför vi valde Lund.
Lunds universitet

10.45 För vägledare - tillträdesfrågor
Vad hände med tillträdesutredningen? Information om beslut och aktuella uppdrag för att fler ska få tillgång till högre studier. Vi berättar också om andra nyheter och tips i samband med ansökan till universitet/högskola. 
Universitets- och högskolerådet

Kl 11.30 Allt kommer bli bra
Studenter från Umeå universitet berättar
Umeå universitet

Kl 12.00 BI Norwegian Business School har campus i Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger
BI erbjuder 15 kandidatexamen i ekonomi, marknadsföring, innovation och ledarskap. BI är den enda handelshögskolan i Norge som har de tre största internationella ackrediteringarna. Det innebär att ett examensbevis från BI är erkänt och relevant i hela världen och har hög standard.
BI Norwegian Business School

13.00 För vägledare - tillträdesfrågor
Vad hände med tillträdesutredningen? Information om beslut och aktuella uppdrag för att fler ska få tillgång till högre studier. Vi berättar också om andra nyheter och tips i samband med ansökan till universitet/högskola. 
Universitets- och högskolerådet

 

Beta

Kl 09.45 Bli internationell kock eller konditor!
Vi erbjuder världsledande kock- och konditorutbildningar på Culinary Arts Academy i Schweiz.  Betald praktik vart som helst i världen ingår i utbildningarna.
Swiss Education Group

Kl 10.15 Från tö till snö – studier vid Skandinaviens nordligaste tekniska universitet. Kom och lyssna till en students beskrivning av hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet. Varför ska du välja Skandinaviens nordligast belägna tekniska universitet?
Luleå tekniska universitet 

Kl 10.45 Europeiska Solidaritetskåren
Vill du se mer av världen? Vill du göra en förändring i ditt liv och samtidigt påverka samhället? Tror du att du behöver pengar? Det behöver du inte! Tror du att du behöver erfarenhet? Det behöver du inte! Tror du att det är omöjligt? Det är det inte! Bli volontär! Kom och lyssna, vi kommer att förklara varför!
Navigatorcentrum

Kl 11.30 YH Vindkraftteknikerutbildning
Är du teknikintresserad & vill jobba i en expansiv bransch med goda jobb- & karriärmöjligheter? Ta chansen & utbilda dig till vindkrafttekniker hos oss! YH Vindkraftteknikerutbildning i Strömsund erbjuder en 1,5-årig yrkeshögskoleutbildning till vindkrafttekniker utifrån flexibla studier där utbildningstiden varvas med teori, praktiska övningar, LIA(praktik) samt ett nära samarbete med branschen.
Hjalmar Strömerskolan

Kl 12.00 Din framtid i Försvarsmakten
Vad är värnplikten eller lumpen och måste alla göra den? Många frågor kan dyka upp i samband med studenten. På seminariet kommer vi gå igenom processen för dig som blivit kallad för att göra tester men även för dig som vill söka frivilligt till Försvarsmaktens utbildningar.
Under grundutbildningen får du en hel del erfarenheter och utbildningar, dessa kan du även få användning för civilt. Kom och lyssna på hur.
Besök vår monter eller seminarier för att få svar på dina frågor eller inspiration till dina framtidsplaner.
Försvarsmakten


Se "Dagens höjdare" på Stora Scen >>

 

Med reservation för ändringar