Miniseminarier

 Kom och lyssna på tips från våra utställare!

Miniseminarier hålls på scenen i mässhallen - drop in!

9.45 Studentum
STUDENTUM.SE - STUDERA UTOMLANDS
Studentum.se har bjudit in Blueberry College & Universitet som kommer ge information och inspiration om studier utomlands. 

10.15 Lunds Universitet
SÅ ÄR DET ATT BO OCH STUDERA I STUDENTSTADEN LUND
Studenter berättar hur det är att vara student i Lund! Universitetet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta Lärosäten. Här studerar 40 000 studenter som kan välja mellan 270 program och 1 300 kurser.

10.45 Inspirationsföreläsningar, Ingmar Andersson

11.30 Navigatorcentrum
VILL DU UT I EUROPA?
Så blir du volontär. Du som är mellan 18 och 30 år kan arbeta som volontär genom Europeisk Solidaritetskåren, ESC. Volontärtjänsten kan pågå från 2 veckor till 12 månader. Det finns inga krav på betyg eller av tidigare erfarenheter. Programmet riktar sig till alla unga. Berättar gör Eva (Tyskland) och Raluca (Rumänien) som just nu är ESC volontärer i Östersund.

 12.00 Myndigheten för Yrkeshögskolan
EFTERGYMNASIAL YRKESUTBILDNING - FÖRUTSÄTTNINGAR OCH MÖJLIGHETER
Myndigheten för yrkeshögskolan berättar om de utbildningsformer som myndigheten ansvarar för: yrkeshögskolan, konst- och kulturutbildningar och tolkutbildning inom folkbildningen. Vad kännetecknar utbildningar, vilka utbildningar finns och hur blir man antagen?
Erika Grybb och Maria Hedlund från Myndigheten för yrkeshögskolan.

12.30 Umeå Universitet

13.30 Luleå Tekniska Universitet
VI ÖPPNAR VÄGAR - ÄNDA TILL MARS
Luleå tekniska universitet är ett universitet i världsklass – Sveriges enda i Arktis. Det var våra forskare som gjorde de häpnadsväckande fynden av vatten på Mars och vi har dessutom Sveriges enda civilingenjörsutbildning i rymdteknik, liksom ett stort antal andra civil- och högskoleingenjörsutbildningar. Hos oss går det även att läsa till bland annat lärare, sjuksköterska och civilekonom och vi har ett brett utbud av program och kurser inom teknik, hälsa, musik, samhälle och media.Välkommen att lyssna till en students beskrivning av hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet –  Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass!

14.00 Inspirationsföreläsningar, Ingmar Andersson

Miniseminarierna pågår ca 20-25 minuter och innehållet i dessa uppdateras här eftersom. Inspirationsföreläsningarna 20 + 15 min.

 

Med reservation för ändringar