Program 2018

Scenprogram

11.00 och 13.00 Agera så DU blir attraktiv på arbetsmarknaden
Arbetsmarknadskunskap lyfter framtidsfrågorna på arbetsmarknaden utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Under en inspirationsföreläsning förs diskussioner kring viktiga kompetenser, egenskaper, utbildning och vägen till ett jobb samt hur arbetsmarknaden ser ut, förändras och digitaliseras. Vi vet inte exakt hur framtidens arbetsmarknad kommer att se ut, men vi vet att den kommer förändras i allt snabbare takt. Hur rustar du dig inför framtidens arbetsmarknad? Vilka kompetenser och färdigheter blir viktiga när yrken och branscher automatiseras allt mer? Detta och mycket mer diskuterar Arbetsmarknadskunskap under en inspirerande föreläsningstimme!  

Utomhus

13.30-13.35  Upplev en sprakande flyguppvisning med JAS 39 Gripen
180km/h till 1100km/h, från -3G till 9G. Under ca fem minuter kommer ni se uppvisningspiloten Henrik ”SUNSHINE” Björling visa upp flygplanets maximala prestanda.

Miniseminarier

Lokal Alfa      

10.00 29 kreativa och tekniska utbildningar på Chalmers i Göteborg
Det finns inga problem som inte arkitekter, ingenjörer eller sjökaptener kan lösa. Kom och lyssna på Chalmers studenter och få reda på allt om utbildningarna, campuslivet och framtida yrken! 
Chalmers

10.30 Så är det att bo och studera i studentstaden Lund – studenter berättar
Lunds universitet

11.30 För studievägledare - regler i antagningen
Vi reder ut frågetecknen och tar upp antagningsregler för gymnasister till högskolestudier. Vi berättar också kort om vad som gäller för sökande med utländska meriter.
Universitets- och högskolerådet

12.30 Världens utbud runt husknuten
Inte bara ett tekniskt universitet!! Lyssna till en students berättelse om valet av Luleå tekniska universitet. 
Luleå tekniska universitet

13.45 CSN – gör studier möjligt
Vi kommer att prata om rätt till svenskt studiestöd, studiemedel, studiestartstödet och återbetalning.
CSN

Lokal Beta

10.00 SLU – hållbara universitetsutbildningar för en levande värld
Kandidat-, master- och yrkesutbildningar för dig som vill arbeta med djur, natur, design, utvecklingsfrågor, ekonomi, landskap, lantbruk, skog, miljö & mat.
Sveriges Lantbruksuniversitet

10.30 Handelshøyskolen BI
BI håller till i Norge och om ni tar er utbildning på Handelshögskolan BI får ni en grundläggande kompetens inom ekonomi, marknadsföring och ledarskap. Du får en aktiv studietid med många möjligheter för vidare engagemang. Med över 20.000 studenter och en unik bred i studieprogram är BI erkända som ett av det största och mest produktiva akademiska miljöerna i Europa.
Handelshøyskolen BI

11.30  Uppsala universitet – bli en del av något stort
Välkommen till Sveriges första universitet! Här läser 40 000 studenter som syns, hörs och märks överallt. Uppsala universitet har ett fantastiskt studentliv och ett gränslöst utbud av utbildning. Välj och vraka mellan 70 utbildningsprogram på grundnivå, 70 program på avancerad nivå och över 2000 kurser. Läs mer på www.uu.se
Uppsala universitet

12.30 Plugga på Mittuniversitetet!
Ta chansen och träffa en av Mittuniversitetets studenter! Lyssna till hur det är att vara student och att välja att plugga vidare efter gymnasiet. Vad är skillnaden mellan program och kurser? Att plugga på campus eller distans? Och hur funkar det egentligen med tentor? Och CSN? Passa på att ställa alla dina frågor direkt under seminariet!
Mittuniversitetet

13.45 Europeisk volontärtjänst- Så blir du volontär
Du som är mellan 17 och 30 år kan arbeta som volontär genom Europeisk volontärtjänst, EVS. Volontärtjänsten kan pågå från 2 veckor till 12 månader. Det finns inga krav på betyg eller av tidigare erfarenheter. Programmet riktar sig till alla unga. Berättar gör: Zrinka (Kroatien), Ludovic (Frankrike) och Joana (Polen) som just nu är EVS volontärer i Östersund.

Med reservation för ändringar