Nu öppnar vi i Östersund med Cleo och mängder med miniseminarier

Nolia Karriärs turné till fyra norrländska orter når Östersund och Frösö Park tisdag 21 februari 2017. Dit väntas över 3000 av morgondagens medarbetare bege sig för chansen att träffa rätt i sina karriärval och ta del av många utställare och brett program. Bland annat bjuds på raplegenden Cleo och en lång rad miniseminarier.

På Nolia Karriär är besökarna framför allt gymnasieelever, men också SFI- och vuxenstuderande samt arbetssökande. På mässan träffar de utställare från universitet, högskolor, yrkeshögskolor, folkhögskolor och internationella utbildningar. På mässan, som är gratis att besöka, söker också företag, organisationer och myndigheter sin framtida personal. Dessutom besöker studie- och yrkesvägledare Nolia Karriär.

– Det är andra året i rad som vi tar mässan till Östersund och den hade över 3000 besökare förra året. Det är fantastiskt att få arbeta med en mötesplats som har så stor betydelse för besökarna. Nolia Karriär kan verkligen förändra liv. Vi har många engagerade utställare som längtar efter mängder av frågor, säger Monica Pettersson, projektledare för Nolia Karriär i Östersund. 

Hon berättar att det är enkelt att ta sig till mässan, inte minst med buss.

– Både linje 3 och 4 går till mässan, säger Monica Pettersson.

Nolia Karriär i Östersund bjuder på ett digert program med bland annat föreläsning av den den svenska raplegenden Cleo, eller Nathalie Missaoui som hon egentligen heter, som kommer att inspirera och berätta om sitt liv.

Dessutom hålls en rad miniseminarier. Mittuniversitetet berättar hur det är att plugga Samhällsvetarprogrammet, om sin nya utbildning till förskollärare men låter också en student berätta om hur de tänkt kring utbildning. STS förklarar hur det är att plugga på college eller jobba utomlands. Dessutom håller Umeå universitet, Handelshøyskolen BI, högskolan i Gävle, Luleå tekniska universitet, Lunds universitet och Chalmers tekniska högskola seminarier.

– Vi genomför också en tävling, Karriärjakten, där besökarna kan vinna biobiljetter genom att besöka utställare och ta del av information, säger Monica Petterson.