Nyhléns Hugosons AB

Norrlands ledande matföretag, med egen tillverkning av lokalproducerade kött- och charkprodukter, kyld färdigmat samt potatisprodukter. Vi satsar på att utveckla och sprida det norrländska mathantverket. För oss betyder det rejäl mat gjord på de bästa råvarorna, god djuromsorg och duktiga medarbetare.


Vår vision är att vara det naturliga valet vid alla norrländska måltidstillfällen. Det blir vi genom att vara det ledande norrländska matföretaget med fokus på våra kunder, vårt mathantverk och våra norrländska bönder och odlare.

Respekten för miljö, hälsa och djuromsorg är central för verksamheten, liksom våra värdeord: affärsmässig, delaktig och stolt. Hantverket ligger alltid till grund för vår produktion, med erfarenhet och ett personligt engagemang i varje del av tillverkningen. Vi använder inga onödiga tillsatser i vår mat och garanterar hög kvalitet på våra produkter.

Våra anläggningar finns i Luleå̊ (charkproduktion), Skellefteå̊ (paketering av kött, kallskänk mm) och Ullånger (slakteri), I koncernen ingår även Guldfisken Kök AB (kyld färdigmat), Änge Chark AB (charkproduktion), Jokkmokks Korv AB (charkproduktion) och Haparanda Potatis AB (paketering av potatis och tillverkning av potatisgratänger).

Nyhléns Hugosons har idag ca 250 medarbetare och omsätter nästan 730 miljoner kronor.

Hemsida