Polismyndigheten

Polismyndigheten är med drygt 35 000 anställda Sveriges största myndighet. Vi finns över hela landet och arbetar dygnet runt året runt för att minska brottsligheten och öka tryggheten.

• Sju polisregioner med ett helhetsansvar för polisverksamheten inom ett geografiskt område. Varje region är uppdelad i polisområden som i sin tur består av lokalpolisområden.
• Utöver detta finns Nationella operativa avdelningen (Noa), Nationellt forensiskt centrum (NFC) samt nationella avdelningar för bland annat it, HR och ekonomi.

En polis för alla
Polisen verkar över Sverige, året runt, dygnets alla timmar. Vårt uppdrag är att skydda demokratin, bekämpa brott och skapa säkerhet och trygghet.
Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet. Polisyrket är omväxlande och ställer höga krav på varje polis. Ett arbete som ger möjlighet att göra skillnad.

Vi vill växa i alla våra fyra län i polisregion Nord
Kommande år ska vi fortsätta växa – i hela landet. Vi jobbar intensivt för fler lämpliga sökanden till polisutbildningen. För oss är det viktigt att vi får sökanden från vår region, som också vill arbeta här hos oss.

Hemsida