Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan ligger i Stockholm och är normgivande för svensk kiropraktik och har utbildat kiropraktorer sedan 1983. Idag kan vi stolt kalla oss Skandinaviens största och äldsta kiropraktiska institution. Hos oss är människokroppen i fokus och under den femåriga kiropraktorutbildning erbjuds du både teoretisk och praktisk undervisning. Högskolans syfte är att erbjuda en kiropraktorutbildning baserad på modern medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper. Vi bedriver även forskning i samarbete med några av Sveriges mest aktade medicinska forskningsinstitutioner och universitetssjukhus, Karolinska Institutet är ett utav dem. När du studerar hos oss kan du vara trygg i att vara en del av en utbildningsinstans av hög internationell klass.

Vill du arbeta med människor och göra skillnad på riktigt? Som kiropraktor hjälper du människor att öka sin livskvalité. Många svenskar uppger att de lever med ryggsmärtor och att de påverkas så mycket att det hindrar dem i deras vardag. I ditt yrke som kiropraktor hjälper du människor med deras fysiska hälsa genom noga utförd diagnostik och godkänd behandlingsteknik.

Kiropraktorn undersöker ryggradens leder och muskler med händerna. På så sätt diagnostiseras spänningar, ändrade rörelsemönster och eventuella skador. En led som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra delar av kroppen. Inom kiropraktiken finns flera olika behandlingstekniker. Den vanligaste tekniken kiropraktorer använder är HVLA-manipulation. Även andra tekniker används såsom mjukdelsbehandling och rehabilitering. En HVLA-manipulation är en ledmanipulation med hög hastighet och låg amplitud. Den utförs med kontrollerad hastighet, rörelse och kraft för att öka rörligheten i leden. Detta i sin tur leder till förändrat rörelsemönster och minskad smärta. HVLA-manipulationen påverkar en leds funktion som i sin tur påverkar nervsystemet och därmed även muskulaturen.

Läs mer och ansök via vår hemsida

Hemsida