Allt om framtidens arbetsmarknad

Under Nolia Karriär hålls en rad intressanta föreläsningar som är gratis för besökarna. Dessutom lyfter årets förebild, Arbetsmarknadskunskap, framtidsfrågorna på arbetsmarknaden utifrån ett arbetsgivarperspektiv.

– Besökarna som främst består av gymnasieelever och vuxenstudenter, kommer i år att få en bra bild av framtidens arbetsmarknad, säger projektledaren Peter Kattilasaari. 

Nolia Karriär hålls på fyra orter i Norrland och är en bred rekryteringsmässa fylld med gymnasieelever som söker utbildningsvägar och vuxna som söker jobb eller tänkt byta yrkesbana.

– Det finns en mängd gratis föreläsningar om allt från tips från universitetsutbildningar till hur man kan studera utomlands, säger projektledaren Peter Kattilasaari.

Han berättar att årets förebild kommer att ge mycket kunskap om framtidens arbetsmarknad.

Arbetsmarknadskunskap är ett koncept som startades av Jobba i Västerås ekonomiska förening, som är initiativtagare och ägare av konceptet. De lyfter framtidsfrågorna på arbetsmarknaden utifrån ett arbetsgivarperspektiv.

– De kommer att, under en inspirationsföreläsning, föra diskussioner kring viktiga kompetenser, egenskaper, utbildning och vägen till ett jobb samt hur arbetsmarknaden ser ut, förändras och digitaliseras, säger Peter Kattilasaari.

Monica Petterson, biträdande projektledare förklarar att Arbetsmarknadskunskap är medvetna om att ingen exakt vet hur framtidens arbetsmarknad kommer att se ut, men att den kommer förändras i allt snabbare takt.

– På Nolia Karriär kan du få reda på hur rustar du dig inför framtidens arbetsmarknad. Dessutom får du veta vilka kompetenser och färdigheter som blir viktiga när yrken och branscher allt mer automatiseras, säger hon.