Hjälp till smarta yrkesval under årets sista Nolia Karriär som hålls i Sundsvall

Under torsdagen genomförs årets sista stopp på Nolia Karriärs Norrlandsturné med mässa i Sporthallen i Sundsvall. Här finns mängder med utbildnings- och karriärmöjligheter men också Yrkesarenan som är en av årets nyheter. Dessutom kommer studievalsexperten Ingmar Andersson för att inspirationsföreläsa under mässan i hur använder hela din kropp för att välja rätt bland alla utbildningsvägar.

Nolia Karriär inledde sin turné till fyra orter i Norrland med premiär i Luleå tisdag 11 februari och följdes upp med mässa i Umeå 13 februari. I tisdags hölls mässan i Östersund och nu är det Sundsvalls tur. Alla mässor håller öppet 9-15 och har fritt inträde för alla som är intresserade.

– Vi har en fantastisk samling av privata företag, offentliga aktörer, utbildningsanordnare, myndigheter och organisationer på plats, säger Monica Pettersson, projektledare för Nolia Karriär.

Under Nolia Karriär i Umeå kommer Ingmar Andersson att inspirationsföreläsa. Han är en av landets mest erfarna studie- och yrkesvägledare, föreläsare och författare.

Han pratar om att hitta sin grej.

– Bara i Sverige finns 17 000 olika utbildningar. Med 30 års erfarenhet som studie- och yrkesvägledare vill jag ge dig massor av inspiration för att få ordning på dina tankar. Sätt dig ner och lyssna, du kommer inte att bli besviken, säger Ingmar Andersson.

Han håller fyra föreläsningar under två rubriker: ”Använd hela din kropp för att välja rätt” och ”Hitta din egen väg i det supersvåra valet”. Dessutom hålls en rad miniseminarer att ta del av för besökarna.

– Det blir seminarier kring en mängd intressanta ämnen som att göra smarta yrkesval, arbeta och plugga utomlands men också hur det är att studera på några av landets universitet, säger Monica Pettersson som skickar med en uppmaning till besökarna.

– Gör besöket till en möjlighet att ta del av en mänga information under en dag. Det kan kännas överväldigande, men är också ett tillfälle du inte få så många gånger, så ta chansen, avslutar hon.