Miniseminarier

Kom och lyssna på tips från våra utställare!

Miniseminarier hålls på scenen i mässhallen - drop in!

10.00 Studentum
STUDENTUM.SE - STUDERA UTOMLANDS
Studentum.se har bjudit in Blueberry College & Universitet som kommer ge information och inspiration om studier utomlands. 

10.30 Lunds Universitet
SÅ ÄR DET ATT BO OCH STUDERA I STUDENTSTADEN LUND
Studenter berättar hur det är att vara student i Lund! Universitetet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta Lärosäten. Här studerar 40 000 studenter som kan välja mellan 270 program och 1 300 kurser.

11.00 Inspirationsföreläsningar, Ingmar Andersson

11.45 Luleå Tekniska Universitet
VI ÖPPNAR VÄGAR - ÄNDA TILL MARS
Luleå tekniska universitet är ett universitet i världsklass – Sveriges enda i Arktis. Det var våra forskare som gjorde de häpnadsväckande fynden av vatten på Mars och vi har dessutom Sveriges enda civilingenjörsutbildning i rymdteknik, liksom ett stort antal andra civil- och högskoleingenjörsutbildningar. Hos oss går det även att läsa till bland annat lärare, sjuksköterska och civilekonom och vi har ett brett utbud av program och kurser inom teknik, hälsa, musik, samhälle och media.Välkommen att lyssna till en students beskrivning av hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet –  Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass!

12.15 Arbetsförmedlingen
GÖR ETT SMART YRKESVAL!
Det finns en hel del att tänka på ! Det gäller att fundera med både hjärta
och hjärna. Här får du lite tips och en översikt på möjligheterna på arbetsmarknaden framöver.
www.arbetsformedlingen.se

12.45 Umeå Universitet

13.15 Inspirationsföreläsningar, Ingmar Andersson

14.00 GoXplore 
JOBBA ELLER VOLONTÄRARBETA UTOMLANDS
Jobba i Australien, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller volontärarbeta i Afrika, Asien, Sydamerika. Vi är Nordens största specialist på att kombinera resande med arbete runt om i världen. Hjälp sköldpaddor på Bali, undervisa engelska på skolor i Sydafrika eller jobba på hotell i Australien. Möjligheterna är många och vi hjälper dig med allt du behöver för att jobba eller volontärarbeta utomlands.

Miniseminarierna pågår ca 20-25 minuter och innehållet i dessa uppdateras här eftersom. Inspirationsföreläsningarna 20 + 15 min.

 

Med reservation för ändringar