Program 2018

Scenprogram

11.00 och 13.00 Agera så DU blir attraktiv på arbetsmarknaden
Arbetsmarknadskunskap lyfter framtidsfrågorna på arbetsmarknaden utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Under en inspirationsföreläsning förs diskussioner kring viktiga kompetenser, egenskaper, utbildning och vägen till ett jobb samt hur arbetsmarknaden ser ut, förändras och digitaliseras. Vi vet inte exakt hur framtidens arbetsmarknad kommer att se ut, men vi vet att den kommer förändras i allt snabbare takt. Hur rustar du dig inför framtidens arbetsmarknad? Vilka kompetenser och färdigheter blir viktiga när yrken och branscher automatiseras allt mer? Detta och mycket mer diskuterar Arbetsmarknadskunskap under en inspirerande föreläsningstimme!  

 

Miniseminarier

Lokal Alfa       

10.00 29 kreativa och tekniska utbildningar på Chalmers i Göteborg
Det finns inga problem som inte arkitekter, ingenjörer eller sjökaptener kan lösa. Kom och lyssna på Chalmers studenter och få reda på allt om utbildningarna, campuslivet och framtida yrken! 
Chalmers

10.30 Så är det att bo och studera i studentstaden Lund – studenter berättar
Lunds universitet

11.30 För studievägledare - regler i antagningen
Vi reder ut frågetecknen och tar upp antagningsregler för gymnasister till högskolestudier. Vi berättar också kort om vad som gäller för sökande med utländska meriter.
Universitets- och högskolerådet

12.30 Världens utbud runt husknuten- Inte bara ett tekniskt universitet!
Lyssna till en students berättelse om valet av Luleå tekniska universitet.  
Luleå tekniska universitet

13.45 CSN – gör studier möjligt
Vi kommer att prata om rätt till svenskt studiestöd, studiemedel, studiestartstödet och återbetalning.
CSN

Lokal Beta

10.00 SLU – hållbara universitetsutbildningar för en levande värld
Kandidat-, master- och yrkesutbildningar för dig som vill arbeta med djur, natur, design, utvecklingsfrågor, ekonomi, landskap, lantbruk, skog, miljö & mat.
Sveriges Lantbruksuniversitet

10.30 Plugga i soliga San Francisco, Kalifornien med ett av USA bästa klimat
På Santa Rosa Junior College som ligger ca 45 min norr om San Fransisco kan du plugga: Dans, musik, Fashion Design, Foto, Film, Grafisk Design, Fitness, Business och tom Wine Business & Marketing då skolan bland annat har en egen vingård. Santa Rosa som har ca 200 000 invånare ligger endast ca 20 minuter från havet!
Bluechip

11.30-11.55 Umeå universitet
Studenter från Umeå universitet berättar om varför de valde att plugga i Umeå – och varför de trivs så bra!
Umeå universitet

12.30 INSTÄLLT - Bli excentrisk på Xenter
Xenters Yrkeshögskola (YH) tillgodoser arbetsmarknadens kompetensbehov med våra studiemedelsberättigande YH-utbildningar. Viktigast delen är den tid då du praktiserar ute i din yrkesroll och upptar en tredjedel av studietiden. Den är en starkt bidragande orsak till att fyra av fem har skaffat sig jobb strax efter examen. Vår starka koppling till branschen ger helt enkelt resultat.
Xenter

13.45 För dig som är vägledare
Får du frågor om yrkeshögskoleutbildningar? Myndigheten för yrkeshögskolan ansvarar för ett antal utbildningsformer och uppdrag som är aktuella inom utbildning och rekrytering. Vi kan hjälpa dig att hitta och förmedla rätt information till de som vill söka utbildning eller validera kompetens.
Myndigheten för yrkeshögskolan 

Lokal Teg (foajé Noliahallen)

13.45 Europe Calling - jobba utomlands
Arbetsförmedlingen


Med reservation för förändringar.